5 STEP THERAPY

OVER MIJ

Niki Schalken - Psychosociaal Therapeute/Counselor

Ik ben een geregistreerd psychosociaal- therapeut -counselor en coach.

Over mijn werk, psychologie en het menselijk gedrag ben ik erg gepassioneerd,  ik heb een sterke drive om mensen met problemen op het gebied van relaties,  familieverbindingen en conflicten te ondersteunen, bij te kunnen staan en te helpen.

 

In deze tijd ligt in onze maatschappij, de focus vooral op het individu, maar de behoefte om ergens bij te horen is 1 van de grootste oerdrijfveren van de mens. Bijna alle nare emoties gaan over de beschadiging, of over het bedreigd zijn, van een relatie met een ander. Heel veel individuele problemen, hangen samen met relaties, partnerrelaties, werkrelaties of relaties in de familiesfeer.

 

Het hebben van betekenisvolle relaties met betekenisvolle anderen,  is een menselijke oer-basisbehoefte is. Bij het ontbreken van soortgelijke relaties of wanneer deze relaties verstoord raken, ervaren veel mensen erg veel stress of emotionele pijn. Deze pijn staat persoonlijke ontwikkeling en ons normale dagelijks functioneren in de weg. En kan leiden tot talloze spanningsklachten, paniekaanvallen en andere ongemakken.

 

Ik help mensen met het dieper voelen van wat er nou werkelijk in hen omgaat en bewustwording daarvan, het uiten van je gevoelens, wensen en behoeften op een goede manier uitdrukken in taal. Dit alles helpt emoties van elkaar te begrijpen en de negatieve energie van conflicten te kanaliseren in een goed verhaal, waarbij er inzicht en begrip ontstaat in waar het voor jou werkelijk om gaat. Het waarom je zoveel lijdt of stress hebt.  Het goed kunnen begrijpen van jezelf en elkaar,  in wat zich er van binnen afspeelt, helpt om vanuit een warm hart beter met elkaar in gesprek te komen en elkaar te helpen en te ondersteunen, zonder te verzanden in kwetsende niet helpende gedachten of discussies.

 

Ik ben HBO opgeleid als psychosociaal counselor (therapeut) en ben aanvullende bijscholingen gaan volgen. Ik ben een gecertificeerde register therapeut. Mede door eigen ervaringen in het leven, kan ik goed van zowel binnenuit als buiten af naar een probleem en het bijbehorende psychisch lijden kijken. Naast mijn werk- en levenservaring, ben ik opgegroeid tussen Nederland en Zuid-Europa. Daarnaast heb ik tien jaar in de openbare geestelijke gezondheidszorg van Amsterdam gewerkt. En daarvoor nog eens 10 jaar in de lucht- en zeevaart.

 

Na 25 jaar woonachtig te zijn in Amsterdam, heb ik mij ontpopt tot een ware wereldburger, met een scala aan referentiekaders. Dit alles heeft mij in staat gesteld enorm veel te leren en anderen bij te kunnen staan op een warme, begripvolle, openminded,  niet oordelende manier. Ik sta nergens meer echt van te kijken, en wil graag in mijn praktijk een veilige niet oordelende omgeving bieden, waar je met een gerust hart, jouw verhaal kunt delen.

 

Wat ik terugkrijg van mijn cliënten is dat ik warm en betrokken ben, empathisch, creatief denkend, laagdrempelig, constructief en niet oordelend. 

Samenvatting c.v.:

 • Afgeronde HBO- opleiding psychosociale therapie en counseling

 • 13 jaar werkervaring als psycho-sociaal hulpverlener Amsterdam

 • Expertise: problemen en angst rondom hechting,  verlating en verbinding

 • Stichting 113-online als crisis online-suïcide preventie medewerker

 • Mindfulness

 • EFT Training

 • Werkervaring met jong volwassenen

 • Psychiatrie

 • N.A.H.

 • Persoonlijkheidsstoornissen

 • Verslavingen

 • Relatieproblematiek

Io sono disponibile come terapeuta e come coach, in lingua Italiana.
I am available for the therapy and the coaching as well as in English, Dutch and Italian.

Contact

5 STEP THERAPY

NIKI SCHALKEN PSYCHOSOCIAAL THERAPEUT

Niki Schalken

Email: nikischalken@outlook.com

Tel: 06 414 515 80

Kvk: 69065039

Bank: NL92INGB0656921552