top of page
5 ST Logo pastel white.png

5 STEP THERAPY

Werkwijze

Persoonlijke ontwikkeling door positieve veranderingen

Het doel van 5 Step Therapy is persoonlijke zelfontwikkeling.

Je doet nieuwe kennis en inzichten op, door onmiddellijke positieve veranderingen aan te brengen, in jouw dagelijkse leven.

Gemiddeld duurt een traject 5 sessies van 50 minuten. Afhankelijk van jouw behoeften, kunnen dat natuurlijk ook meer of minder sessies zijn. Zodra het startpunt en het einddoel bepaald is, kijken we wat jij binnen welke tijd wilt bereiken. Vanuit een compassievolle, warme en betrokken houding, begeleid ik jouw "eigen proces”.

  • Door aandacht te besteden aan je eigen unieke achtergrond en situatie, kun je patronen leren herkennen en doorbreken. Je kunt jouw krachten leren herkennen en omzetten in positieve, herstellende en gelukkiger makend gedrag en gedachten. De focus ligt op de ondersteuning om jouw, of jullie eigen antwoorden te zoeken. Je vindt oplossingen, in de vorm van acties en strategiën, die horen bij jouw eigen en unieke persoonlijke situatie. Of het nu gaat om bindingsangst, depressie, burn-out herstel, angst en paniek klachten, symptomen van overspannen zijn, of relatiecounseling.

  • Middels deze psychotherapie in Amsterdam zuid Rivierenbuurt, leer je destructieve gedragspatronen en belemmerende gedachten om te zetten in helpende en herstelgerichte patronen.

  • We besteden aandacht aan bewuste en onbewuste overtuigingen, brengen je behoeftes in kaart en bedenken een strategie om verbetering te bewerkstelligen. 5 Step Therapy heeft een eigen aanpak, waarin alle methodieken, vaardigheden en kennis, ingezet kan worden die van toepassing is of kan zijn voor jou. 

  • De aanpak is oplossingsgericht, met technieken uit de positieve psychologie. Ik reik handige handvatten aan die passen bij jouw behoeftes, aangevuld met passende uitleg in de vorm van psycho-educatie. Deze krachten zetten we in, samen met persoonlijke aandacht en aanmoediging

  • De focus ligt bij de oplossingen en je beter voelen,  hoe daar te komen en niet bij de problemen.

  • Bij stellen met relatieproblemen, ligt de focus op toepasbare oplossingen en het  herstel van verbinding en vertrouwen in elkaar.

  • EMDR Eye movement Desensitization Reprocessing behandelingsmethode, bij milde tot matige

  • psyche-traumatische klachten, Fobie, angst en paniekklachten en belemmerende overtuigingen.

  • Systemisch coachen/familieopstellingen/tafelopstellingen

  • Imaginaire  rescripting: een therapie vorm die de beladenheid en pijn van ervaringen of gebeurtenissen kan doen afnemen 

Ik doe dit zowel op individuele basis als in de vorm van relatiecounseling.

Terapia anche disponibile in lingua Italiana.
Therapy available in English.

bottom of page