top of page

5 STEP THERAPY

NIKI SCHALKEN PSYCHOSOCIAAL THERAPEUT
5 ST Logo pastel white.png

5 STEP THERAPY

ZAKELIJK

Het doel van 5 Step Therapy is er op vooruitgaan, helpen om  onmiddellijke positieve veranderingen in gang te brengen.

Gemiddeld duurt een traject 5 sessies van 60 minuten. Maar afhankelijk van jouw behoeften, kunnen dat natuurlijk ook meer of minder sessies zijn. Zodra het startpunt en het einddoel bepaald is,  kijken we wat jij  binnen deze tijd wilt bereiken. Vanuit een empathische, warme en betrokken houding, begeleid ik jouw "eigen proces”.

 

•   Door aandacht te besteden aan je eigen unieke achtergrond en situatie, kun je patronen leren herkennen en doorbreken.  Krachten leren herkennen en omzetten in positieve, herstellende en gelukkiger makend gedrag en gedachten. De focus ligt op de ondersteuning om jouw of jullie eigen antwoorden te zoeken. Oplossingen , in de vorm van acties en strategieën,  vinden die horen bij jouw eigen en unieke persoonlijke situatie.

 

• Destructieve gedragspatronen en ongezonde leefgewoonten  leer je om te zetten in helpende en herstelgerichte patronen.

 

• We besteden aandacht aan bewuste en onbewuste overtuigingen, brengen je behoeftes in kaart en bedenken een strategie om verbetering te bewerkstelligen. 5 Step Therapy heeft een eigen aanpak, waarin  alle methodieken, vaardigheden en kennis, ingezet kan worden die van toepassing is of kan zijn voor jou.

 

•De aanpak is oplossingsgericht, met technieken uit de positieve psychologie. Ik reik handige handvatten aan die passen bij jouw behoeftes, aangevuld met passende uitleg in de vorm van psycho-educatie.

Deze krachten zetten we in, samen met persoonlijke aandacht en aanmoediging.

• Na iedere sessie ontvang je een verslag, zodat je later de sessie nogmaals kunt doornemen. Dat levert vaak nog meer inzichten op. De focus ligt bij de oplossingen en hoe daar te komen en  niet bij de problemen.

 

• Bij stellen ligt de focus op herstel van verbinding en vertrouwen.

 

Ik doe dit zowel op individuele basis als in de vorm van relatiecounseling.

Io sono disponibile come terapeuta e come coach, in lingua Italiana.
I am available for the therapy and the coaching aswell as in English, Dutch and Italian.

bottom of page